Borne Energie

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Regeling:Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)
Beschrijving regeling:Deze regeling is bedoeld om particulieren te stimuleren minder met gas te verwarmen en meer met duurzaam opgewekte warmte. Zo wordt energie bespaard en wordt de CO2-uitstoot verminderd. U kunt subsidie krijgen voor een deel van de gemaakte investeringskosten bij de aanschaf van 1 of meer warmtepompen, zonneboilers, biomassa ketels en pelletkachels.
Voor wie:
Particuliere woningeigenaren in Overijssel.Hoogte subsidie:De hoogte van de subsidie hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.Voorwaarden:

  1. U koopt een apparaat dat in aanmerking komt voor deze subsidie.
  2. U dient vervolgens de aanvraag in, uiterlijk 6 maanden nadat het apparaat waarvoor u subsidie aanvraagt is geïnstalleerd.
  3. U kunt geen voorschot krijgen.
  4. U heeft meer dan 1 apparaat aangeschaft en u wilt voor alle apparaten subsidie aanvragen? Dat mag. Maar u doet 1 subsidieaanvraag per apparaat.
  5. De beslissing krijgt u binnen 8 weken na uw aanvraag. De betaling volgt maximaal 1 week na de beslissing.

Indieningstermijn:
U kunt de premie uiterlijk tot 31 december 2017 17.00 uur aanvragen. Beschikbare budget:€ 70.000.000,–Het subsidieplafond wordt wekelijks geactualiseerd op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Meer informatie:
Meer informatie over de voorwaarden en vereiste bewijsstukken vindt u op de website van de RVO.

Aanvraagformulier:
U dient uw aanvraag rechtstreeks en digitaal in via aanvraag bij de RVO.