Borne Energie

Contact / Wie zijn wij?

Borne Energie is ontstaan uit een initiatiefgroep van ongeveer tien mensen die in november 2013 bij elkaar is gekomen. Tijdens deze bijeenkomst is besloten om met een concreet project aan de slag te gaan en gaandeweg Borne Energie vorm te geven. In juni 2014 is de productiecoöperatie BEE-One opgericht. De leden van het oprichtingsbestuur zijn Roel Martens (secretaris), Johan Wierda (voorzitter) en Joris van Dijk (penningmeester).

Het bestuur van de productiecoöperatie leidt ook de verdere vormgeving van de organisatie van Borne Energie in goede banen. Borne Energie is de overkoepelende organisatie waarin diverse activiteiten gericht op het duurzaam opwekken en besparen van energie zijn onder gebracht. In 2016 heeft bijna 70 % van de inwoners van Overijssel aangegeven energie te willen besparen. Er liggen dus veel kansen die benut moeten worden.

Het Energieloket Borne is eveneens in 2017 onder de hoede van stichting Borne Energie gekomen.  De Stichting Energie Borne draagt zorg voor de organisatie en uitvoering van het energieloket en ontwikkelt een actieve marktaanpak samen met ondernemers en gemeente.
De ambities zijn hoog: in 2020 moet 45 % van het woningbestand in de gemeente Borne minimaal beschikken over energielabel B. Om dit te realiseren wordt in 2017/2018 een Plan van Aanpak opgesteld.

Voor meer informatie kunt u bellen me 06-48073046. U kunt ook langskomen aan de Ambachtstraat 2 7622 AP te Borne, de openingstijden zijn van woensdag t/m vrijdag van 14.00 – 17.00 of op afspraak via email borneenergie@gmail.com.