Borne Energie

Partners

Borne Energie levert meerwaarde voor iedereen die mee doet. Dit betekent voor leden zelf opgewekte energie en voldoende rendement op de investering. Voor bewoners van Borne bieden wij groene energie voor een scherpe prijs. Voor de gemeenschap leidt dit tot winst die breder is dan geld alleen.

Borne Energie levert een bijdrage aan de lokale economie en werkt met lokale partijen en stimuleert en creëert lokale werkgelegenheid. Om dit te realiseren werken wij nauw samen met verschillende partijen die hun steentje bijdragen aan het bereiken van de doelstellingen van Borne Energie.


Hieronder zijn onze partners en hun rol binnen Borne Energie genoemd:

  • Notaris Kuhlmann zorgt ervoor dat de officiële documenten en overeenkomsten die nodig zijn om de coöperatie te laten functioneren de toets der kritiek kunnen doorstaan.
  • Energiebedrijf DVEP uit Hengelo is de partij die de stroom van Borne Energie afneemt en groene stroom levert aan de leden van Borne Energie. Omdat zonnestroom niet altijd voorhanden is en er (nu nog) onvoldoende stroom wordt opgewekt om het stroomgebruik helemaal af te dekken, werkt Borne Energie samen met DVEP (De Vrije Energieproducent) voor het leveren van duurzame elektriciteit aan leden. DVEP verkoopt uitsluitend groene stroom. Leden van een productiecoöperatie zijn klant bij Qwint, een dochtermaatschappij van DVEP. Op deze manier krijgen de leden de door Borne Energie opgewekte zonnestroom, aangevuld met duurzame elektriciteit van DVEP.
  • Installatiebedrijf Ter Braak is de installateur die de zonnepanelen voor het eerste project van Bee-One plaatst en installeert.
  • Stichting Borne Duurzaam?

kuhlman           dvep             terbraak